Perunasta tehty nuudeli saapuu kauppoihin

  Luokittelemattomat

Suomi kulkee tänä syksynä maailman perunamarkkinoilla etujoukoissa, kun suomalaisiin kauppoihin on saapunut HZPC:n patentoima ja Pohjolan Perunan tuotteistama uutuustuote ”perunanuudeli”.

HZPC on kehittänyt jo vuosien ajan menetelmää, jolla perunasta voitaisiin valmistaa nuudelia muistuttavaa pitkää nauhaa, joka pysyisi vielä ruuanlaiton yhteydessä ehjänä aina lautaselle saakka. Menetelmä on lopulta löytynyt yhdessä elintarvikkeiden valmistukseen erikoistuneen laitevalmistajan Kiremkon kanssa. Se on patentoitu ja kulkee nyt rekisteröidyllä tuotenimellä WOKSI®. Peruna-nauha koverretaan tätä varten rakennetulla laitteistolla suoraan kokonaisista perunoista.

Gert Jan Feddes on vastannut WOKSI:n markkinoinnista HZPC:llä, ja kertoo uutisen uudesta tuotteesta riemukkaana ja helpottuneenakin. ”Olemme tehneet tämän eteen kovasti töitä jo useamman vuoden ajan. Olemme todella iloisia, kun olemme nyt solmineet ensimmäisen lisenssisopimuksemme Pohjolan Perunan kanssa, ja voimme julkaista ensimmäisen kauppoihin tuotavan tuotteen!”

Menetelmällä valmistetun tuotteen lanseeraa siis ensimmäisenä maailmassa Pohjolan Peruna. Vihannissa toimiva Pohjolan Peruna on tuonut tuotteen kauppoihin 1.11. alkaen. Mummon Perunanuudeli saapuu ensimmäisenä Keskon myymälöihin, joissa sitä tarjotaan kuluttajille 450 gramman vähttäispakkauksissa. Tuote on pakaste, ja se kypsennetään ruokailua varten paistinpannulla. Valmistaminen vie vain 3 – 5 minuuttia. Perunanuudeli haastaa siis perunan perinteiset kilpailijat myös näiden omimmalla alueella eli valmistusnopeudessa. Lisäksi perunanuudeli on, kuten kotimainen peruna aina, gluteenitonta, lisäaineetonta, laktoositonta, vegaanista, terveellistä, ekologista ja kevyttä. Myös logistinen ketju pellolta kauppaan on lyhyt, muistuttaa Nina Louet-Kylmänen Pohjolan Perunalta.

Pohjolan Perunan raaka-ainehankinnasta vastaava Jari-Matti Kaivosoja raottaa verhoa tuotteen valmistukseen. ”Olemme kokeilleet valmistaa tuotetta monenlaisista perunoista, mutta jostain syystä toistaiseksi vaikuttaa siltä, että vain yhden lajikkeen laatu ja rakenne on riittävän hyvä joustavien ja taipuisien nauhojen valmistamiseen. Itse tuote on mielestäni erinomainen, ja samaa mieltä on täällä koko tehtaan väki. Perunanuudeli pystyy aidosti laittamaan kampoihin muille lisukkeille. Totta kai toivomme, että uudenlainen tapa käyttää ja syödä perunaa kasvattaisi omalta osaltaan perunan kulutusta kaiken kaikkiaan!”

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt