Siikli – Toriperunoiden ykkönen

  #Siikli

Siikli on yksi maamme tunnetuimmista lajikenimistä. Vuonna 1935 Saksassa risteytetty lajike on edelleen satoisa ja suosittu lajike.

  • satoisa kesäperuna
  • maukas kesäherkku
  • toriperunoiden ykkönen

Maalajit

Siiklin viljely onnistuu parhaimmin multavilla kivennäismailla. Ruvenarkana lajikkeena viljelyä kaikkein keveimmillä maalajeilla tulee välttää.

Idätys

Aikaisessa tuotannossa pitkä idätysaika matalahkossa lämpötilassa.

Istutus

Suositeltava riviväli 80 cm. Ruvenalttiina lajikkeena istutus suurehkoon penkkiin, ei muotoilua.

Suositeltavat istutusetäisyydet eri kokoluokille
28-40 mm      24 cm
40-50 mm      28 cm

Lannoitus

Typpilannoituksen suhteen on oltava varovainen. Karkeilla kivennäismailla 50-55 kg N/ha on riittävä, multa- ja turvemailla 40-45 kg N/ha. Fosfori- ja kaliumlannoitus viljavuustutkimukseen perustuen.

Seittipeittaus

Vaikka Siikli ei ole seitinarka, on peittaus suositeltavaa. Peittausaineina voidaan käyttää Moncut 40 SC:tä 125 ml/1000 kg siementä, Maxim 100 FS 200-250 ml/1000 kg siementä tai Rizolexia 200- 300 ml/1000 kg siementä. Varhaisperunalla Rizolex saattaa aiheuttaa makuvirheitä.

Varsiston hävitys

Täyteen kasvustoon Reglone 1,5-2,0 l/ha, tai Spotlight Plus 1,0 l/ha. Jos varret murskataan ennen ruiskutusta, käytetään Spotlight Plus 1,0 l/ha tai Reglonea 0,3-0,7 l/ha. Reglonen ruiskutusta kuivuudesta kärsivään kasvustoon tulee välttää.

Nosto

Nopea alkukuivaus heti noston jälkeen on suositeltavaa ja lisää perunan varastosäilyvyyttä. Aikaisissa nostoissa pyrittävä nopeaan mukuloiden jäähdytykseen. Ohutkuorisena vaatii hellävaraista käsittelyä.

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt