Tutustu peruna-alan toimijoihin ympäri maailmaa

  #Colomba, HZPC Kantaperuna, Lajikeuutiset

HZPC uskoo että ihmiset ovat avain menestykseen. ”Linking Potato people” -kampanja esittelee joukon erilaisia peruna-alalla toimivia henkilöitä ja linkittää heidät näin yhteen. HZPC:n kampanjassa on mukana peruna-alan ihmisiä ympäri maailman. Suomikin on mukana ja kampanjassa on haastateltu luomuperunantuottaja Saija Peltomaata Ulvilasta.

Kymmenen vuotta perunanviljelijänä toiminut Saija Peltomaa haluaa kehittää itseään ja työtään jatkuvasti. Uuden oppiminen on Saijan mukaan erittäin motivoivaa. Perunan viljelyn ja pakkaamisen lisäksi hän konsultoi ja auttaa asiakkaitaan heidän mahdollisissa ongelmissaan. Suomessa perunan kulutus on valitettavasti ollut viime vuodet laskussa. Kulutustyyli on muuttunut aiemmasta. Nyt haetaan yhä enemmän erilaisia ja hyvälaatuisia perunoita. Peltomaan parhaat pyrkii vastaamaan tähän kysyntään.

Maanviljely ja luonto ovat hyvin tärkeitä asioita Saijalle. Hän pitää työtään erittäin mielenkiintoisena ja huomaa oppivansa koko ajan uutta esimerkiksi siitä miten maa toimii ja miten sitä voi auttaa, luonnonmukaisesti, toimimaan yhä paremmin. Hän haluaa tarjota asiakkailleen kemikaaleista vapaita, terveellisiä ja maistuvia perunoita. Saijan lempilajike on Colomba joka on rakenteeltaan pehmeä ja siitä on helppo laittaa erilaisia perunaruokia sekä maukas. Lisäksi se on satoisa lajike viljellä.

Tulevaisuudessa ihmiset haluavat syödä yhä terveellisempiä perunoita – vaikka ne eivät ole epäterveellisiä nytkään. Saija on samaa mieltä HZPC:n kanssa että yhteistyö perunaketjussa on se tärkein asia. Saijan apuna tarvittaessa on ollut HZPC Kantaperuna.

Saijan sekä muiden peruna-alan ihmisten haastatteluja voi lukea kokonaisuudessaan TÄÄLLÄ

 

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt