Talentine on uusi herkkuperuna-tulokas

  Luokittelemattomat

Etenkin Annabellen viime vuosien menestys on avannut Suomessa uudenlaisen markkinan pitkänsoikeille, kiinteämaltoisille ja maultaan erottuville perunoille. Annabelle vastaa näihin kaikkiin tarpeisiin, mutta sillä on viljelyssä ja varastoinnissa omat rajoitteensa. Taletine vastaa huutoon siellä, missä Annabellen viljely ei syystä tai toisesta ole paras vaihtoehto. Talentine on ollut lajikekokeissa Suomessa vuodesta 2010 saakka. Se on osoittanut kestävänsä vertailun markkinoiden parhaita kaupallisia lajikkeita vastaan.

Taudinkestävyyksien puolella Talentinen vahvuudet ovat ruvenkestävyys, maltokaariviruksen kestävyys sekä erityisen hyvä kestävyys perunaseitin mukulaoireita vastaan. Sillä on myös Annabelleä pidempi itämislepo sekä matalammat sokeripitoisuudet, mikä pidentää lajikkeen käyttökautta pitkälle kevääseen. Talentine erottuu massasta paitsi käyttölaadullaan, ennen kaikkea ulkoisella laadullaan: Sillä on yksi kirkkaimmista kuorista, mitä olemme päässeet tähän mennessä kokeilemaan.

Kääntöpuolella Talentinella vaikuttaa olevan esimerkiksi Veloxiin verrattavaa taipumusta nestejännityskolhuun nostovaiheessa.

Valtaosa lajikkeen siementuotannosta viljellään herkkuperunoiden ydinalueella Ranskassa. Talentinen kotimaista sertifioitua siementä on tarjolla joitain kymmeniä tonneja keväälle 2019.

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt