Colomba lajiteltu, määrä hiukan arvioitua suurempi

  Luokittelemattomat

Siemenkauppaa tehdään alkavaa kevättä varten päivittäin. Runsaan 13 miljoonan kilon bruttovarastosta on nyt pakkaamoillamme lajiteltu melko tarkasti 90 %. Siemenkokoihin osuvat jakeet alkavat siis olla jo hyvin selvillä. Saatavuustilannetta pidetään jatkuvasti ajan tasalla ”tilaaminen”-sivulla, jonne merkitään loppuunmyydyt lajikkeet sitä mukaa kun lajikkeita ja kokoluokkia myydään loppuun.

Annabelle on noussut tämän talven aikana ensimmäistä kertaa myydyimmäksi lajikkeeksemme. Annabellen myynti on kasvanut kotimaassa joka vuosi jo 10 vuoden ajan. Tänä vuonna se ottaa tähän saakka suurimman harppauksensa: Annabellen sertifioitua siementä on tilattu suomalaisille perunatiloille lähes 400 000 kiloa enemmän kuin ennen.

Annabelle-erien lajittelu on pitkällä. Yli 90 % on lajiteltu, joten määrät ovat jo tarkasti tiedossa: Annabelle on tältä erää loppuunmyyty. Ainutlaatuinen Annabelle on vaikea korvata muilla lajikkeilla. Mahdollisuuksien mukaan suosittelemme kokeilemaan myös uutuuslajike Talentinea. Se on monilta osin Annabelleä vastaava uutuuslajike.

Colomba oli muutamia viikkoja sitten jo myyty kokonaan loppuun, mutta viimeisten erien lajitteluista sitä saatiin vielä hiukan lisää myyntiin. Colomban siemen on tehnyt kauppansa etenkin kotimaassa. Ammattiasiakkaat ovat tilanneet sitä 100 000 kiloa enemmän kuin viime kaudella. Vientiin menee tällä kaudella vähemmän Colombaa kuin viime vuosina.

Muista päälajikkeista Noblessen pieni siemenkoko on loppuunmyyty, mutta 40-55 mm isoa siementä on edelleen saatavilla. Myös Sunitan pieni kokoluokka on loppu, ja isoa kokoakin on tätä kirjoitettaessa jäljellä enää noin 20 tonnia. Jauhoista Challengeriä on vielä jäljellä kymmeniä tonneja kummassakin kokoluokassa.

Uusi varhaisperuna Avanti on pienessä kokoluokassa viittä vaille loppuunmyyty, mutta isoa kokoa on vielä jäljellä melko paljon. Toinen varhainen lajike Carrera on loppuunmyyty. Timoa on myyty selvästi enemmän kuin viime vuonna, mutta hyvien satojen ansiosta sitä on vielä runsaasti jäljellä.

Annabellen ja Nicolan tyyppinen, maltokaariviruksenkestävä ja myös hyvällä ruvenkestolla varustettu uusi lajike Talentine on 40-50 mm koossa loppumassa, mutta pientä kokoa on vielä jäljellä kokeiluihin. Punakuorista uutuuslajike Rosia on jäljellä muutama tonni sekä pientä että isoa.

Nicolan lajittelut valmistuvat alkavalla viikolla. Tällä hetkellä näyttää, että se on pidettävä loppuunmyytynä. Siiklin iso koko loppuu myös pian, mutta pientä on melko runsaasti vielä tilattavissa.

Väriperunoita eli sinistä Violet Queeniä ja punamaltoista Mulberry Beautya kysytään edelleen pieniä määriä, mutta niiden kotimainen tuotanto on valitettavasti tämän kauden osalta myyty.

Kiitämme tähänastisista siementilauksista!

Tässä vielä yhteenveto saatavuustilanteesta (19.3.2020):

LAJIKE PIENI KOKO ISO KOKO
Annabelle Loppu Loppu
Colomba Vähän jäljellä Loppu
Noblesse Loppu Normaali saatavuus
Sunita Loppu Loppu
Challenger Normaali saatavuus Normaali saatavuus
Avanti Vähän jäljellä Normaali saatavuus
Carrera Loppu Loppu
Timo Normaali saatavuus Normaali saatavuus
Mozart Vähän jäljellä Loppu
Rosi Loppu Loppu
Talentine Normaali saatavuus Loppu
Nicola Loppu Loppu
Siikli Normaali saatavuus Vähän jäljellä
Asterix Normaali saatavuus Loppu
Violet Queen Loppu Loppu
Mulberry Beauty Loppu Loppu

 

(Artikkelia päivitetty 19.3.2020 Colomban ja Mozartin saatavuuden osalta.)

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt