Peruna julkaistiin Helsingin Kirjamessuilla

  Luokittelemattomat

Ruokatoimittaja ja -kirjailija Sanna Mansikkamäen tuore teos Peruna – parhaat reseptit julkaistiin Helsingin Kirjamessujen yhteydessä Messukeskuksessa torstaina 25.10. Kirjan pääosassa on nimensä mukaisesti peruna.

Odotettu kirja sisältää tuhdin tietopaketin perunasta sekä herkullisia uusia peruna-reseptejä ja tasokkaan kuvituksen. Mansikkamäen edellinen kirja Muna – herkulliset ohjeet kananmunasta oli huikea myyntimenestys.

– Oikeastaan viimeistään heräsin tähän perunan aliarvostukseen, kun muutama vuosi sitten juttelin erään nuoren perheenäidin kanssa. Hän kertoi, että ei milloinkaan laita kotona perunaa, eikä hänen lapsensa itse asiassa ole varmaan koskaan syöneet perunaa. Silloin ajattelin, että perunasta pitää yrittää kertoa ihmisille. Perunahan on aivan superraaka-aine, Mansikkamäki taustoitti tilaisuudessa.

Tilaisuudessa Kirjamessujen avajaispäivänä Mansikkamäki kertoi lisää kirjasta ja sen syntyvaiheista. Lisäksi äänensä saivat kirjan taustatyössä mukana olleet peruna-alan ihmiset, jotka kertoivat paikalle saapuneille toimittajille viimeisimmät uutiset perunasta.

Paikalle oli ilmoittautunut 40 toimittajaa. Mukana olivat muiden muassa Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Iltalehden ja MTV3:n edustajat, eli kirja kiinnosti mediaa laajasti. Toimittajille tarjottiin peruna-aiheinen aamiainen. Perunaa kehuttiin nerokkaaksi ideaksi keittokirjalle, ja 2½-tuntinen tilaisuus täyttyikin lehdistön perunaan liittyvistä kysymyksistä sekä hyväntuulisesta puheensorista ja haastatteluista.

– Tilaisuus onnistui kyllä aivan erinomaisesti. Ei ole mitenkään tavanomaista, että kirjajulkkariin saadaan paikalle paljon muutamaa toimittajaa enempää. Nyt oli tupa täynnä, ja aihe oli selvästi aivan poikkeuksellisen kiinnostava. Tärkeä yksityiskohta oli myös erikoisten väriperunoiden jakaminen toimittajille, pohti kustantajan edustaja Jussi Kiilamo tilaisuuden jälkeen.

– Peruna on niin huikea raaka-aine. Paljon mainettaan parempi. Ihmiset pitäisi saada havahtumaan ja kokoontumaan perunan äärelle. Ja perunahan on myös hinnallisesti aliarvostettu, kaupankin pitäisi herätä tähän ongelmaan, jotta perunan tuotantoketjuun saataisiin varaa investointeihin ja huippulaadun tuottamiseen, Kiilamo jatkoi.

Tilaisuuden jälkeen vieraille jaettiin kirjan kuvituksessakin laajalti esiintyviä väriperunoita sekä tietoa värikkäistä perunoista. Jakoperunoiksi oli valikoitunut kotimaassa tuotetut Violet Queen ja Mulberry Beauty -perunat.

Peruna – Parhaat reseptit on nyt tilattavissa suoraan kustantajan verkkokaupasta: https://www.readme.fi/kirja/peruna/

 

(kuva: Pia Inberg)

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt