Paljonko tarvitaan vettä?

  Uutiset

YK:n Kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco on selvittänyt, paljonko eri ruoka-aineiden tuottamiseen kuluu vettä. Peruna on tunnetusti yksi kaikkein säästeliäimmistä ruokakasveista.

Esimerkiksi suosittuun tuontilisäkkeeseen riisiin verrattuna kotimainen peruna kuluttaa alle viidesosan riisin tarvitsemasta vesimäärästä. Lihantuotantoon kasviksia, varsinkaan perunaa, on turha edes verrata. Ero on monikymmenkertainen.

Peruna on tulevaisuuden kasvi etenkin alueilla, joilla vesi on niukka luonnonvara.

Paljon vettä

Lue lisää artikkeleita perunan hyvyydestä

Etsimme tuotantopäällikköä

Nykyisen työntekijän siirtyessä toisiin tehtäviin konsernissa, etsimme nyt uutta henkilöä Tuotantopäälliköksi.

Muutoksia Kantaperunan henkilöstössä

HZPC Kantaperunan työntekijöistä Mika Paassilta siirtyy uusiin haasteisiin talon sisällä.

Jauhoinen uutuuslajike sai nimen

HZPC Kantaperunan uusin perunalajike HZD 07-380 on saanut lajikenimen. Lajike on suunnattu nimenomaan Suomeen ja suomalaisille, ja siksi sille on haluttu antaa tällä kertaa myös suomalainen lajikenimi.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2021

HZPC Kantaperuna toivottaa hyvää ja rauhallista joulunaikaa kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Tuemme tänä jouluna lasten ja nuorten mielenterveystyötä yhdessä MIELI ry:n kanssa. Kantaperunan toimisto on välipäivinä avoinna normaalisti klo 8-16. Ilmoitathan 30.12.2020 mennessä mikäli haluat maksaa kevään 2021 siemenperunat ennakkoon.

Potwellilta Jäljettömän Hyvä ilmastoperuna

Potwell Oy lanseerasi Suomen ensimmäisen ilmastoperunan. Ekologisen perunan loputkin ilmastovaikutukset on kompensoitu uudessa Maatilan Jäljettömän Hyvä -tuotesarjassa.

Nimitysuutisia Kantaperunan toimistolla

Anna-Sofian jäätyä äitisvapaalle HZPC Kantaperuna on nimittänyt myyntikoordinaattoriksi oululaisen Virpi Colleyn. Virpillä on laaja kokemus markkinointi- ja myyntityöstä.

Perunasta tehty nuudeli saapuu kauppoihin

Suomi kulkee tänä syksynä maailman perunamarkkinoilla etujoukoissa, kun suomalaisiin kauppoihin on saapunut HZPC:n patentoima ja Pohjolan Perunan tuotteistama uutuustuote ”perunanuudeli”.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2020!

HZPC Kantaperuna toivottaa hyvää ja rauhallista joulunaikaa kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Joululahjana olemme tukeneet avun tarpeessa olevia lapsia SOS-Lapsikylän kautta. SOS-Lapsikylän ensisijaisena tavoitteena on tukea perheitä ja lapsia niin, että lapset voivat elää turvallisesti omassa kodissaan.

Juuriäkämä-ankeroinen levinnyt Ruotsiin

Perunat pilaava pienenpieni sukkulamato nimeltä juuriäkämä-ankeroinen on levinnyt etelämpää Euroopasta kohti pohjoista. Ruokavirasto raportoi, että se on nyt alkanut aiheuttaa ongelmia Ruotsissa etenkin etelässä sijaitsevan Skånen alueella.

Peruna-aiheinen elokuva ensi-iltaan syksyllä 2020

Uskomatonta mutta totta – Suomalainen peruna näyttelee pääosaa Yellow Film & TV:n ensi syksynä levitettävässä suurtuotannossa. Elokuvaa kuvataan syksyn 2019 kuluessa jo täyttä päätä.

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt