Paljonko tarvitaan vettä?

  Uutiset

YK:n Kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco on selvittänyt, paljonko eri ruoka-aineiden tuottamiseen kuluu vettä. Peruna on tunnetusti yksi kaikkein säästeliäimmistä ruokakasveista.

Esimerkiksi suosittuun tuontilisäkkeeseen riisiin verrattuna kotimainen peruna kuluttaa alle viidesosan riisin tarvitsemasta vesimäärästä. Lihantuotantoon kasviksia, varsinkaan perunaa, on turha edes verrata. Ero on monikymmenkertainen.

Peruna on tulevaisuuden kasvi etenkin alueilla, joilla vesi on niukka luonnonvara.

Paljon vettä

Lue lisää artikkeleita perunan hyvyydestä

Potwellilta Jäljettömän Hyvä ilmastoperuna

Potwell Oy lanseerasi Suomen ensimmäisen ilmastoperunan. Ekologisen perunan loputkin ilmastovaikutukset on kompensoitu uudessa Maatilan Jäljettömän Hyvä -tuotesarjassa.

Nimitysuutisia Kantaperunan toimistolla

Anna-Sofian jäätyä äitisvapaalle HZPC Kantaperuna on nimittänyt myyntikoordinaattoriksi oululaisen Virpi Colleyn. Virpillä on laaja kokemus markkinointi- ja myyntityöstä.

Perunasta tehty nuudeli saapuu kauppoihin

Suomi kulkee tänä syksynä maailman perunamarkkinoilla etujoukoissa, kun suomalaisiin kauppoihin on saapunut HZPC:n patentoima ja Pohjolan Perunan tuotteistama uutuustuote ”perunanuudeli”.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2020!

HZPC Kantaperuna toivottaa hyvää ja rauhallista joulunaikaa kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Joululahjana olemme tukeneet avun tarpeessa olevia lapsia SOS-Lapsikylän kautta. SOS-Lapsikylän ensisijaisena tavoitteena on tukea perheitä ja lapsia niin, että lapset voivat elää turvallisesti omassa kodissaan.

Juuriäkämä-ankeroinen levinnyt Ruotsiin

Perunat pilaava pienenpieni sukkulamato nimeltä juuriäkämä-ankeroinen on levinnyt etelämpää Euroopasta kohti pohjoista. Ruokavirasto raportoi, että se on nyt alkanut aiheuttaa ongelmia Ruotsissa etenkin etelässä sijaitsevan Skånen alueella.

Peruna-aiheinen elokuva ensi-iltaan syksyllä 2020

Uskomatonta mutta totta – Suomalainen peruna näyttelee pääosaa Yellow Film & TV:n ensi syksynä levitettävässä suurtuotannossa. Elokuvaa kuvataan syksyn 2019 kuluessa jo täyttä päätä.

HZPC Kantaperunalla Avoimet ovet 30.10.

Tyrnävällä järjestetään lokuun lopussa siemenperunatalojen avoimet ovet. Mukana menossa HZPC Kantaperuna, Finpom ja Myllymäen Peruna sekä joukko kumppaneita, kuten Grimme, Berner, Luonnosta Finland, Pohjolan Peruna, Nordisk Alkali, Konekanta, Haka Center, Mooij Agro Isotalo ja Corteva Agriscience.

Dagsmarkin kenttäpäivä peruttu hallan vuoksi

Dagsmarkin lajikekentän esittely on peruttu. Kenttä oli tarkoitus esitellä elokuun 22. päivä, mutta viime viikon halla tuhosi kasvustot, eikä esiteltävää satoa ollut suuren osaan lajikkeita ehtinyt vielä kertyä.

Annabellestä Suomen kolmanneksi suurin perunalajike

Ruokavirasto ja maanmittauslaitos ovat jälleen koostaneet tilastot kuluvan kesän perunan pinta-aloista. HZPC Kantaperunan lajikkeiden viljely on lisääntynyt huimasti. Viime kesään verrattuna kasvussa ovat Annabelle, Colomba, Noblesse, Asterix, Innovator, Sunita, Avanti ja Talentine sekä Carrera.

Halla kuritti siemenperunaviljelmiä

Halla on tehnyt tänä kesänä tuhojaan ruokaperunaviljelmillä eri puolilla Suomea. Tyrnävälle yöpakkaset iskivät kahtena yönä heti elokuun alussa.

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt