Paljonko tarvitaan vettä?

  Uutiset

YK:n Kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco on selvittänyt, paljonko eri ruoka-aineiden tuottamiseen kuluu vettä. Peruna on tunnetusti yksi kaikkein säästeliäimmistä ruokakasveista.

Esimerkiksi suosittuun tuontilisäkkeeseen riisiin verrattuna kotimainen peruna kuluttaa alle viidesosan riisin tarvitsemasta vesimäärästä. Lihantuotantoon kasviksia, varsinkaan perunaa, on turha edes verrata. Ero on monikymmenkertainen.

Peruna on tulevaisuuden kasvi etenkin alueilla, joilla vesi on niukka luonnonvara.

Paljon vettä

Lue lisää artikkeleita perunan hyvyydestä

Perunakonekiertue 13-17.2.2023 päättyy Tyrnävälle!

Dewulf-perunakonekiertue kiertää ympäri Suomen 13.-17.2.2023 ja Kantaperuna on mukana kiertueen Himangan tapahtumassa torstaina 16.2. sekä päätöspaikalla Tyrnävällä perjantaina 17.2.2023. Tarjoilujen vuoksi tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen.

Annabelle on nyt Suomen suosituin perunalajike!

Annabelle on nyt virallisesti Suomen viljellyin perunalajike. Annabellen tunteville ei ykkössija tosin ole mikään yllätys – onhan kyseessä kaikkien aikojen ehdottomasti herkullisin perunalajike!  Suomen markkinoille Annabelle-lajike lanseerattiin vuonna 2008 ja se on pikkuhiljaa kivunnut yhä korkeammalla Suomen viljellyimpien perunalajikkeiden listalla.

Kantaperuna toivottaa hyvää joulua!

Haluamme toivottaa kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme rauhallista joulunaikaa! Tänä jouluna olemme omalta osaltamme tukemassa Pelastakaa lasten kotimaan työtä, jolla tuetaan vähävaraisia lapsiperheitä sekä ehkäistään syrjäytymistä.

Osallistu Potato Day-tapahtumaan ONLINE!

Maailman johtava lajikejalostaja HZPC haluaa kutsua Sinut mukaan Potato Day-tapahtumaan keskiviikkona 9.11.22 kello 18:30! Entinen Open Day tapahtuma on nyt nimeltään Potato Day. HZPC:llä tätä perunapäivää vietetään keskiviikkona virtuaalisesti ja ovet ovat avoinna pääkonttorissamme Jouressa vierailijoille torstaina ja perjantaina.

Avoimet ovet Kantaperunassa 2.11.2022

Tyrnävällä järjestetään Siemenperunatalojen Avoimet Ovet-tapahtuma keskiviikkona 2.11. klo 10-15. Osoitteessa Leppiojantie 11 juhlistetaan 35-vuotiasta Kantaperunaa ja tarjolla on kakkukahvien lisäksi ajankohtaista tietoa perunalajikkeista, perunamarkkinasta sekä perunanviljelystä.

Siemenperunasadosta odotetaan erityisen hyvälaatuista

Siemenperunoiden nostot on nyt aloitettu ja nosto-olosuhteet ovat olleet jopa ihanteelliset! Myös kesällä kasvuolosuhteet olivat Tyrnävällä hyvät. Onneksemme pahimmat rankkasateet kiersivät siemenperunapeltomme. Märkyys ei siis missään vaiheessa kasvukautta ollut siemenperunatuotantomme haasteena

Lajikekenttäpäivät Dagmarkissa ja Jepualla

Perunalajikekentille pääsee tutustumaan Dagsmarkissa (Peruksentie 275 LAPVÄÄRTTI) keskiviikkona 24.8. klo 13-15 ja Jepualla (Lövbackvägen 59 JEPUA) torstaina 25.8. klo 10-15.

Varhaisperunalajikkeen etsintä käynnissä

Uuden varhaisperunalajikkeen etsiminen on käynnissä!

Siemenperunakauppa on päättynyt tältä kaudelta!

Siemenperunakauppa myyntikaudelta 2021-2022 on nyt saatu päätökseen ja olemme siirtäneet katseet tulevan kauden valmisteluihin. Kiitämme kaikkia asiakkaitamme tilauksista ja toivotamme menestyksekästä viljelykesää 2022!

Eväitä Suomen maasta-kiertue Tyrnävällä 15.6.2022

Eväitä Suomen maasta-kiertue kiertää tulevana kesänä Suomea. Pysähdyspaikkojen teemat vaihtelevat ja Tyrnävällä 15.6.2022 klo 10-14 teemana on peruna ja vilja. Kiertuepaikkana on Kantaperunan sopimusviljelijöiden Lauri ja Simo Rahkon isännöimä tila osoitteessa Leppiojantie 12.

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt