Paljonko tarvitaan vettä?

  Uutiset

YK:n Kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unesco on selvittänyt, paljonko eri ruoka-aineiden tuottamiseen kuluu vettä. Peruna on tunnetusti yksi kaikkein säästeliäimmistä ruokakasveista.

Esimerkiksi suosittuun tuontilisäkkeeseen riisiin verrattuna kotimainen peruna kuluttaa alle viidesosan riisin tarvitsemasta vesimäärästä. Lihantuotantoon kasviksia, varsinkaan perunaa, on turha edes verrata. Ero on monikymmenkertainen.

Peruna on tulevaisuuden kasvi etenkin alueilla, joilla vesi on niukka luonnonvara.

Paljon vettä

Lue lisää artikkeleita perunan hyvyydestä

Siemenperunasadosta odotetaan erityisen hyvälaatuista

Siemenperunoiden nostot on nyt aloitettu ja nosto-olosuhteet ovat olleet jopa ihanteelliset! Myös kesällä kasvuolosuhteet olivat Tyrnävällä hyvät. Onneksemme pahimmat rankkasateet kiersivät siemenperunapeltomme. Märkyys ei siis missään vaiheessa kasvukautta ollut siemenperunatuotantomme haasteena

Lajikekenttäpäivät Dagmarkissa ja Jepualla

Perunalajikekentille pääsee tutustumaan Dagsmarkissa (Peruksentie 275 LAPVÄÄRTTI) keskiviikkona 24.8. klo 13-15 ja Jepualla (Lövbackvägen 59 JEPUA) torstaina 25.8. klo 10-15.

Varhaisperunalajikkeen etsintä käynnissä

Uuden varhaisperunalajikkeen etsiminen on käynnissä!

Siemenperunakauppa on päättynyt tältä kaudelta!

Siemenperunakauppa myyntikaudelta 2021-2022 on nyt saatu päätökseen ja olemme siirtäneet katseet tulevan kauden valmisteluihin. Kiitämme kaikkia asiakkaitamme tilauksista ja toivotamme menestyksekästä viljelykesää 2022!

Eväitä Suomen maasta-kiertue Tyrnävällä 15.6.2022

Eväitä Suomen maasta-kiertue kiertää tulevana kesänä Suomea. Pysähdyspaikkojen teemat vaihtelevat ja Tyrnävällä 15.6.2022 klo 10-14 teemana on peruna ja vilja. Kiertuepaikkana on Kantaperunan sopimusviljelijöiden Lauri ja Simo Rahkon isännöimä tila osoitteessa Leppiojantie 12.

Rauhallista joulunaikaa!

HZPC Kantaperuna toivottaa hyvää ja rauhallista joulunaikaa kaikille asiakkaille sekä yhteistyökumppaneille. Joulukorttien lähettämisen sijaan tuemme tänä jouluna Lastenklinikoiden Kummien toimintaa. Kantaperunan toimisto on välipäivinä avoinna normaalisti klo 8-16.

Ennakkokauppa-aika on päättynyt

Siemenperunoiden ennakkokauppa-aika on päättynyt 30.11.2021. Kiitos kaikille ennakkokaupassa tilanneille! Siemenperunaa on vielä jäljellä mutta valitettavasti useat suosikkilajikkeet loppuivat tänä vuonna kesken.

Kantaperunassa Avoimet Ovet ke 17.11. klo 10-15

Siemenperunatalojen Avoimet Ovet järjestetään Tyrnävällä keskiviikkona 17.11.2021 klo 10-15. Tervetuloa tutustumaan perunalajikkeisiin, koneisiin ja laitteisiin, kasvinsuojeluun sekä keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Tarjolla muun muassa herkullisia Innovator-ranskalaisia!

HZPC:N POTATO DAY 3.11.2021

HZPC:n perinteiset Perunapäivät (Potato Days) järjestetään Hollannissa 3.11.2021. Perunapäivään voi osallistua virtuaalisesti mistä päin maailmaa tahansa! Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä – osallistuminen on täysin ilmaista!

EVEN GREENER – Vihreämpi tulevaisuus julkaistu

Peruna on ekologinen valinta lautaselle – senhän me jo tiedämme. Ekologisuus ja vastuullisuus ovat yhä isompia ja tärkeämpiä megatrendejä, kun ilmaston lämpenemisen vaikutukset ovat meidän kaikkien nähtävissä muun muassa ääriolosuhteiden lisääntymisenä. Perunan hiilijalanjälki on valmiiksi hyvin pieni verrattuna riisiin ja pastaan, mutta nyt se pienenee entisestään!

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt