Annabelle makukisan voittoon uuden perunan juhlilla

  Luokittelemattomat

Maaseudun tulevaisuus vieraili Raaseporissa Bromarvin torilla järjestetyillä uuden perunan juhlilla. Juhlilla kansa valitsi äänestämällä parhaan perunalajikkeen. Keittiömestarit puolestaan kisasivat parhaasta perunareseptistä ja maistelivat perunaerien välisiä eroja.

Tapahtuman järjestäjänä kunnostautui ammattikorkeakoulu Novia. Projektipäällikkö Sam Pettersson kertoi MT:lle seuranneensa Turussa järjestettäviä Neitsytperunafestivaaleja, ja nyt kotimaisia varhaisvihanneksia päätettiin nostaa positiivisesti esille myös Raaseporissa. Pettersson mielestä päivän mielenkiintoisinta antia oli perunan makuun keskittyneet ohjelmanumerot.

Ammattilaisten makuraadin jäsenenä toiminut, helsinkiläisen ravintola Nokan keittiömestari Ari Ruoho oli ravintolamaailmaa seuratessaan pannut merkille, että perunan rooli on kasvanut ruokalistoilla. ”Kyllä se peruna sieltä tulee! Suomalainen ruoka kiinnostaa muutenkin koko ajan enemmän”, Ruoho kertoi. Ammattilaisten makuraati etsi ja löysikin eroja eri kasvupaikoilla kasvaneista perunoista.

Festivaalin yleisö pääsi äänestämään juhlien parhaan perunan. Ylivoimaiseksi voittajaksi nousi suosikkilajike Annabelle.

Lue lisää:

Maaseudun Tulevaisuuden (tilaajille ilmainen) artikkeli

täältä.
Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt