Senkorin kestävyydet lajikkeittain

  #Annabelle, #Asterix, #Carrera, #Challenger, #Colomba, #Mozart, #Taurus, Kysymykset ja vastaukset, Lajikeuutiset, Perunanviljely

17.05.2013

Varhain istutetuille perunaviljelmille tehdään jo rikkaruiskutuksia. Varhaistuotannossa nopeasti yleistyvä Carrera on kirvoittanut kyselyjä siitä, kuinka hyvin lajike kestää metribuzinin eli kauppanimenä Senkorin ruiskutusta taimettuneeseen kasvustoon.

Kysymys on aiheellinen, sillä Carrera on jonkin verran arka ottamaan vioitusta Senkorista. Mahdollisuuksien mukaan suositellaan joko maavaikutteisten aineiden käyttöä tai taimelle ruiskutettaessa maltillista annostelua. Täyttä 400 gramman Senkor-annostusta ei Carreralle ole syytä ajaa.

Muista Kantaperunan lajikkeista Senkoria kestävät erityisen hyvin yleisperunat Challenger ja Opera sekä uutuuslajike Leonardo. Näiden lajikkeiden osalta vioitusta tai satovaikutuksia ei ole havaittu täydellä annoksella, vaikka taimettuminen olisi jo edennyt pidemmällekin.

Melko vahvoja lajikkeita ovat myös aikaiset Colomba, Rikea ja Velox sekä myöhäisistä lajikkeista Mozart ja Nicola.

Melko aroiksi tai aroiksi lajikkeiksi on luokiteltava jo mainitun Carreran ohella Timo, Siikli, Annabelle, Saline, Victoria ja Asterix sekä Taurus.

Tutkimuksissa on havaittu, että myöhästynyt metribuzin-ruiskutus on aiheuttanut sadon alenemista myös tapauksissa, joissa kasvustossa ei ole havaittu silmin nähtäviä reaktioita. Torjunta-ainevioitukset eivät siis välttämättä ole pelkästään näkyviä kasvusto-oireita, vaan sato saattaa kärsiä, vaikka kasvusto ei näytä vahingoittuvan.

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt