Kevään 2019 siemenperunat nyt tilattavissa

  HZPC Kantaperuna, Lajikeuutiset, Luokittelemattomat

Peruna kasvaa kohisten ja pääsadon nostot lähestyvät jo kovaa vauhtia. Nyt on ehkä sopiva aika miettiä jo hetki ensi kauden siemenperunoita. Homma helpottaa toivottavasti osaltaan hiukan se, että päätimme julkaista lopullisen siemenperuna-hinnaston jo nyt.

Ensi kevääksi tilattavien sertifioitujen siemenperunoiden hinnaston löydät tilaaminen-sivulta, jonne pääset tästä linkistä.

Samalla kun aikaistamme hinnaston julkaisua, muutamme myös määrä-alennusten ”portaikkoa”. Olemme panneet merkille, että tätä nykyä moni hankkii aiempaa isompia määriä sertifioitua siemenperunaa. Aiemmat hintaportaat eivät juuri palkinneet näistä isommista ostoista. Siksi lisäämme portaiden määrää.

Jatkossa ensimmäinen määräalennukseen oikeuttava tilausmäärä on 10 000 kg. Alin hintaporras poistuu siis käytöstä. Aiemminkin tarjolla olleen 20 000 kg portaan lisäksi myönnämme nyt lisäalennukset myös 30 000, 50 000 ja 100 000 kg ostajille. Portaat ovat tasapuolisesti samat kaikille siemenen ostajille.

Alennusportaat ja prosentit löytyvät varsinaisen hinnaston alapuolelta. Huomaathan, että laskimme hinnastoon valmiiksi kaikkien portaiden alennetut hinnat. Vertailu on siis helppoa, kunhan pystyy arvioimaan, mille portaalle oma siementarve tulee osumaan.

Lajikevalimoima muuttuu tulevalle kaudelle aiempaa vähemmän. Kaikki viime vuonna siementuotannossa olleet lajikkeet jatkuvat myös tällä kaudella. Vanhoja poistuvia lajikkeita ei ole ollenkaan. Vanhoista lajikkeista Asterixin ja etenkin Timon siementuotantoa on itse asiassa lisätty viime vuodesta. Nicolaa ja Siikliä on saatavilla entiseen tapaan.

Päälajikkeinamme jatkavat tutut Annabelle ja Colomba sekä jauhoinen Challenger. Noblessen kysyntä on kasvanut kaksi viime vuotta kohisten. Sen sertifioitu tuotanto hipoo tänä kesänä jo 1 000 000 siemenkiloa. Tutustumistarjouksena tarjoamme Noblessen isoa siemenkokoa ennakkokaupassa hintaan 0,45 €/kg.

Uutuuslajikkeista Sunita kasvaa myös. Siemensadoksi odotetaan 500—600 tonnia. Sunitan siementä pitäisi siis olla vihdoin riittämiin kaikille halukkaille kokeilijoille. Varhaisperuna-uutuus Avantin sekä jauhoisemman yleisperunan Salineron siementuotantoa on myös lisätty.

Lisätietoa näistä ja muista lajikkeistamme löydät ennakkokauppavihkosta, jonka postitimme kaikille asiakkaillemme, lajikeoppaastamme, näiltä netti-sivuilta sekä tietenkin puhelimitse.

Toivotamme hyvää kesän jatkoa ja menestystä uuteen perunakauteen!

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt