Ja maukkain varhaisperuna on…

  #Colomba, #Timo, Lajikeuutiset

Turun Neitsytperuna festivaaleilla 15.-16.6.2018 on jälleen juhlittu varhaisperunaa. Tapahtumassa järjestettiin leikkimielinen perunan makukilpailu, jossa maistajina toimi Young Chefs club. Maistajia ohjeistettiin keskittymään vain varhaisperunan makuun. Voittajaksi kilpailussa selvisi perinteinen Timo.

Kilpailussa maisteltiin yhteensä kuutta eri varhaisperunalajiketta. Voittaja-Timon jälkeen vahvana kakkosena oli Colomba, jonka herkullinen maku ja pehmeä rakenne on saanut paljon kiitosta kuluttajilta viime vuosina. Muita maisteltuja lajikkeita oli Solist, Jussi, Annabelle sekä Avanti. Kilpailun tulos yllätti jopa kilpailun järjestäjän. Timon vahvuutena on perinteisesti pidetty sen kasvuvarmuutta sekä nopeaa kasvurytmiä olosuhteista riippumatta. Timo kuitenkin on myös maukas varhaisperuna ja maistuu juurikin sellaiselle mille suomalaisen varhaisperunan kuuluukin maistua. Onnea makukisan voittajalle, Timolle!

Neitsytperunafestivaaleilla juhlitaan suomalaista varhaisperunaa. Tapahtuma alkaa kokkauskilpailulla. Kokataan Torilla -kilpailuun osallistuvien ravintoloitten kaksihenkilöiset joukkueet lähtevät Turun torille 50 euron seteli kourassaan hankkimaan kilpailuannokseensa raaka-aineita. Kilpailuannoksessa täytyy olla neljän eri torimyyjän tuotteita ja ainoa pakollinen raaka-aine on tietenkin varhaisperuna. Aikaa tehtävään on kaksi tuntia. Valmiit annokset tuodaan ravintola Koulun pihalle, jossa tuomaristo arvio ne. Arviointikriteereinä ovat maun ja esillepanon lisäksi varhaisperunan esilletuominen sekä lähiruoka-ajattelun ja maakunnallisuuden ilmentäminen annoksessa. Voittajiksi selviytyi erittäin tiukassa kilpailussa Ravintola Bowlerin Rasmus Niittyvaara ja Touko Tuomasmäki. Voittaja-annos sisälsi keitettyä Annabelle-perunaa ja nappavettä (tilkkaan keitinvettä lisätään voita ja suolaa), hiillostettua varhaisperunaa, pikkeliporkkanaa, sokerisuolattua kuhaa ja savustettua creme fraichea.

Neitsytperunafestivaalit netissä: http://www.neitsytperunafestivaali.fi/

 

 

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt