Colomba jyräsi Dagsmarkissa, Jessica ja Avanti säestivät

  #Carrera, #Colomba, #Jessica, #Sunita, HZPC Kantaperuna, Lajikeuutiset, Luokittelemattomat, Uutiset

Dagsmarkin lajikekentän esittelyssä paikalla oli runsain joukoin perunanviljelijöitä läheltä ja kauempaakin. Kiitos mukavasta päivästä kaikille mukana olleille!

Miinuspuolena tässä tapahtumassa oli ettemme valitettavasti ehtineet vaihtaa kuulumisia aivan kaikkien kanssa. Kantaperunan lajikkeet loistivat kentällä ja itse asiassa kaikkien kentällä olleiden 19 eri lajikkeemme arvioitu satotaso oli yli 30 000 kg/ ha.

Kantaperunan lajikkeista – ja itse asiassa kaikista koekentän lajikkeista, satoisin oli Colomba 54,8t kg hehtaarisadollaan. Colomba oli myös koko kentän ainoa lajike jonka ylsi yli 50t kg hehtaarisatoon. Lähelle ylsivät kuitenkin Jessica (49,6t kg/ha) ja varhaisperunauutuus Avanti (49,2t kg/ha). Yli 40 t kg/ha satoihin Dagsmarkissa ylsivät myös Carrera, Rosi, Celandine ja Sunita. Alla muutama taulukko Kantaperunan lajikkeista koekentällä.

sato

Perunan laatu Dagsmarkin koekentällä oli kaikin puolin todella hyvää. Vaihtelevasta kesästä huolimatta esimerkiksi seittiä tai rupea ei perunoissa näkynyt lainkaan. Tämän vuoden ruokaperunasadosta lienee lupa odottaa siis hyvälaatuista.

 

Mukulamäärät koeruutujen lajikkeilla vaihtelivat 26 kappaleesta kahdeksaan. Runsasmukulaisin lajikkeemme oli odotetusti cocktail-peruna Celandine. Se tekee hirmuisen määrän pientä mukulaa per varsi. Jo markkinoilla olevista lajikkeista eniten mukuloita koekentällä tekivät Jessica, Annabelle, Avanti ja Colomba.

mukulaluku

 

Kaiken kaikkiaan lajikkeet suoriutuivat hyvin lajikekokeessa. Keskisato oli 39t kg/ha ja mukulamäärä 14 kpl per taimi.

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt