Kysely: Annabelle on herkullisin

  Lajikeuutiset

Kantaperuna teetti kesällä 2016 kyselyn, jossa kartoitettiin asiakkaidemme tyytyväisyyttä sekä muun muassa suhtautumista eri lajikkeisiin. Kysyimme satoisinta, maukkainta, varminta ja kaiken kaikkiaan parasta perunalajiketta. Vastanneiden kesken arvottiin suursäkki siemenperunaa. Suursäkin arvonnassa voitti Ilmo Kurki-Suonio. 

Asiakastyytyväisyyskyselyn yksi osio pureutui viljelijöiden mielipiteisiin lajikkeista. Parhaimman makuiseksi lajikkeeksi mainittiin useimmin Annabelle. Annabelle sai myös eniten mainintoja kysyttäessä lajiketta, josta vastaajat viimeisenä luopuisivat. Uutuuslajikkeista vastaajia eniten kiinnosti yleisperunauutuudet Jessica ja Noblesse. Kiinnostusta herätti myös Colomba. Useampia mainintoja saivat myös Sunita, Jussi, Mozart, Jazzy ja uusi varhaisperunalajike Avanti.

Satoisa Colomba

Satoisinta lajiketta kysyttäessä selvä ykkönen oli Colomba. Toiseksi satoisin lajike oli Melody ja kolmanneksi tuli Challenger. Colomba ja Melody olivat vastaajien mielestä myös markkinoiden varmimmat lajikkeet. Kolmanneksi varmin lajike oli Gala. Vastaajia pyydettiin myös kertomaan kolme kaiken kaikkiaan parasta lajiketta. Vaikka Colomba on suhteellisen uusi lajike, voitti se tässä kyselyssä kaiken kaikkiaan parhaan lajikkeen tittelin. Toiseksi parhaaksi lajikkeeksi ylsi Marabel. Kaiken kaikkiaan parhaimmaksi lajikkeeksi mainittujen kärkipäästä löytyvät myös Challenger, Annabelle ja kokenut suosikki Nicola.

Timo on ja pysyy

Kyselyssä kysyttiin nimeltä perunalajiketta johon viljelijät ovat pettyneet. Kolmen kärki pettymyksen aiheuttaneista lajikkeista oli Musica, Carrera ja Victoria. Kyselyssä kysyttiin myös lajiketta, joka mielellään vaihdettaisiin toiseen. Kantaperunan lajikkeista useimmin oli mainittu varhaisperuna Timo. Timo on toki vaikeimpia lajikkeita vaihtaa toiseen. Se on omanlaisensa lajike. Timon viljelyvarmuus Suomen olosuhteissa on vertaansa vailla. Kaikesta katteenalaisesta varhaisviljelystä Suomessa 70 % on edelleen Timoa. Rosamunda ja Nicola olivat myös lajikkeita, jotka mielellään jo vaihdettaisiin uusiin lajikkeisiin.

Lämmin kiitos kaikille kyselyyn vastanneille arvokkaista tiedoista ja onnea suursäkin voittaneelle Ilmo Kurki-Suoniolle!

 

 

 

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt