Annabellestä Suomen kolmanneksi suurin perunalajike

  Luokittelemattomat

Ruokavirasto ja maanmittauslaitos ovat jälleen koostaneet tilastot kuluvan kesän perunan pinta-aloista. HZPC Kantaperunan lajikkeiden viljely on lisääntynyt huimasti. Viime kesään verrattuna kasvussa ovat Annabelle, Colomba, Noblesse, Asterix, Innovator, Sunita, Avanti ja Talentine sekä Carrera.

Suurimman harppauksen viljelyssä on ottanut odotetusti uusi yleisperunalajike Noblesse. Noblessen tuotanto on yli kaksinkertaistunut viime kesästä. Lajike nousee nyt viljellyimpien lajikkeiden TOP10-listalla suoraan sijalle 7 vajaan 600 hehtaarin pinta-alallaan.

Lähes Noblessen veroisen kasvun tekee kuluttajan ykkössuosikki Annabelle. Perunanviljelijät ovat lisänneet Annabellen pinta-alaa noin 200 hehtaarin verran. Yhteensä Annabellen viljelyä on nyt Suomessa lähes 900 hehtaaria, mikä tekee siitä maamme kolmanneksi suurimman perunalajikkeen ja maamme toiseksi suurimman ruokaperunalajikkeen heti Melodyn jälkeen.

Colomban pinta-ala nousee hieman. Colomba jatkaa sijalla 4 yhteensä runsaan 860 hehtaarin pinta-alallaan. Colomban rinnalla kovaa nousua on tehnyt toinen nopeakasvuinen lajike Sunita. Colombaa jauhoisempi aikainen yleisperuna Sunita on noussut 120 hehtaarin verran viime kesään nähden. Upouuden varhaisperunalajikkeen Avantin pinta-ala on tuplaantunut runsaaseen 70 hehtaariin ja Annabellen tyyppinen uutuuslajike Talentine on aloittanut laajemmassa viljelyssä 28 hehtaarin pinta-alalla.

Kiitämme viljelijöitä luottamuksesta lajikkeisiimme!

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt