AHDB: Perunan kulutus käännettiin kasvuun

  Luokittelemattomat

Peruna-alan kattojärjestö AHDB kertoo onnistuneensa kääntämään perunan kulutuksen Iso-Britanniassa kasvuun. Tuoreet kulutuslukemat osoittavat kuluttajien ostaneen päättyneenä vuonna 3 % enemmän perunoita kuin vuonna 2015. Viimeisen 12 kuukauden perunanmyynti oli kokonaisuudessaan 2,2 miljardia kiloa. Kasvua on saatu aikaan kaikilla osa-alueilla:

  • Tuore peruna +1,4 %
  • Pakastetuotteet +1,1 %
  • Perunalastut +3,1 %

Samalla ajanjaksolla AHDB on toteuttanut mittavan menekinedistämiskampanjan. Kolmivuotinen perunakampanja sai rahoitusta myös EU:lta.

AHDB:n strateginen johtaja Rob Clayton kommentoi tuloksia tuoreeltaan: ”Nämä vähittäiskaupan luvut ovat toivottuja uutisia etenkin perunanviljelijöille, jotka ovat pitkään olleet huolissaan perunan kulutuksen laskusta. Olemme tehneet lujasti töitä perunan ravintoarvojen tuomiseksi esille, ja toivomme, että tieto on alkanut mennä perille kuluttajille saakka. Perunahan on rasvatonta, gluteenitonta ja lähes sokeritonta ruokaa. Sitä voi syödä hyvällä mielellä.”

”Olemme panostaneet myös sosiaaliseen mediaan. Terveellisyyden ohella olemme tuoneet esille perunan helppoutta ja monipuolisuutta. Terveysasiat ovat tärkeitä, mutta tänä päivänä nautinto on avainasia, kun kuluttajat tekevät ostopäätöksiä. Perunat maistuvat hyvältä ja ovat käteviä laittaa ja edullisia ostaa. Ei siis toisaalta ihmekään, että kulutus on hiljaa elpymässä.” intoilee Clayton.

AHDB:n kampanja on ollut menestys myös objektiivisesti tarkastellen. Kampanjan sivustolla osoitteessa lovepotatoes.co.uk on vierailtu yli 5 miljoonaa kertaa. Sosiaalisessa mediassa kampanjan julkaisuja on nähty yli 100 miljoonaa kertaa.

Kampanja on hyödyntänyt rinnakkain useampaa eri markkinointikanavaa. Kaupungeissa on esimerkiksi juna-asemien mainosnäytöillä pyöritetty ruuhka-aikaan peruna-aiheisia mainoksia. Sosiaalisessa mediassa on hyödynnetty julkisuuden henkilöitä, kuten Englannissa kovassa nosteessa ollutta TV-persoona Camilla Thurlow’ta, joka on kampanjan aikana puhunut perunasta myönteiseen sävyyn. Internetissä kampanja on jakanut uusia peruna-aiheisia reseptejä.

”Kampanjan yhteydessä on tehty seurantaa ihmisten asenteista perunaa kohtaa. Tuoreissa tuloksissa tällä hetkellä 82 % ihmisistä kertoo pitävänsä perunoita terveellisinä, kun lähtötilanne kolme vuotta sitten oli 68 %. Samoin 66 % pitää nyt perunaa tärkeänä osana mitä tahansa ruokavaliota, kun kolme vuotta sitten näin ajatteli 60 %. Perunan rasvattomuuden tiedostaa nyt 72 %, kun kolme vuotta vain 55 % kuluttajista piti perunaa rasvattomana.” Clayton luettelee. ”Monipuolisuus on kuitenkin edelleen ehkä perunan suurin vahvuus. Kuluttajista peräti 92 % pitää perunaa monipuolisena aineksena ruuanlaitossa.”

 

Ota yhteyttä

Jätä viesti meille, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Not readable? Change text. captcha txt